29 ekim

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Boğaz'da havai fişek gösterisi fotoğrafları

çekim yaptığım çamlıca tepesi (büyük çamlıca)

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için her sene düzenlenen gelenekselleşmiş havai fişek gösterisini görüntülemek için çamlıca tepesini seçtim, gösteri 19.45-20.00 civarı başladı, tabi 1 saat öncesinden yerimi almış olmamdan dolayı soğuktan ellerim yavaş yavaş uyuşmaya başlamıştı. zaman zaman hafif çiseleyen yağmur ve yine zaman zaman şiddetini arttıran rüzgar yüzünden tripodu kontrol etmekte de biraz zorlandım ama bu güzel bir şovu elimden geldiğince görüntülemeye çalıştım.

Akşam karanlığında patlayan dev havai fişeklerin rengini alan istanbul boğazı sanırım dünyanın sayılı güzel manzaralarından biridir, en azından bir kere canlı görülmesini tavsiye ederim.

fotoğrafları çekim sırasına yayınlıyorum:


havai fişekler başlamadan önce boğazda ışık gösterisi

köprü aydınlatmasının rengi havai fişeklerden önce sürekli değişiyordu, gösteri başladıktan sonra çoğunlukla kırmızı tercih edildi


boğazın kıyı şeridinde ışık gösterileri devam ediyor



havai fişek gösterisi başlamadan saniyeler önce lazer ışıklar köprüde toplandı

şov başlıyor







ilk saniyelerde sadece köprü üzerinde başlayan havai fişek gösterisi artık ortaköy'e kayıyor























şovun sonuna doğru boğaz alev alev yanıyor (bu manzarayı kalabalık izleyici kitlesinden gelen 'oooovvv'  'uuuuuu' efekleriyle düşünün)




fırtına sonrası sessizlik

bir istabul klasiği trafik felç

çamlıca'dan maslak manzarası




29 ekim fotoğrafları resimleri havai fişek gösterisi resimleri çamlıca tepesi manzarası cumhuriyet kutlama resimleri fotoğrafları cumhuriyet bayramı resimleri  october 29 republic day ceremony photos photography pictures istanbul bosphorus view 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder