lisbon - sevilla yolu

portekiz-ispanya arasında ford fiesta ile 1000km




O gün için planımız yoktu, Lizbon'un biraz dışındaki Sintra, Cascais ve Cabo da roca'ya gitmemiz gerekiyordu, nasıl gideceğimizi planlamamıştık, en kolay yolu araba kiralamaktı çünkü bu 3 yere de arabasız gitmek hem zor olacaktı hem de çok uzun sürecekti. Mesai saati bitmeden avis'den ertesi gün için dizel ford fiesta ayırttık. Sabah 10 civarı aracı alıp yola çıktık. Yola çıktığımızda akşam sevilla'da olacağımızı bilmiyorduk.

Yol boyunca http://roadrunner-tr.blogspot.com/2010/08/ford-fiesta-tdci-ile-sevilla-lizbon.html adresinde görebileceğiniz fiesta incelemesi için test fotolarını da çekecektim. İlk olarak Avrupa'nın en uzun köprüsü Vasco da Gama'dan (Ponte Vasco da Gama) geçmek istedik. Güzergahımızın tam ters istikametinde olsa da köprüden geçtik (görmemişlikten değil, bizim için manevi değeri vardı:).






köprü ücreti: 2,35eur

köprünün uzunluğu 17 km'den fazla



benfica'nın stadı: estadio da luz

ilk durak sintra



dar yollardan tepeye çıkıyoruz

tepedeki kalenin önü


dizel fiesta'nın yakıt tüketimi başarılı, yaklaşık 120 tl'ye 1000 km'den fazla yol yaptık

ikinci durağımız cascais ve cascais'ın otantik sokakları


3. durağımızda avrupanın en batı noktası Cabo da roca'dayız

cabo da roca



Öğleden sonra olmuştu ve Lizbon sınırları içinde yapacaklarımız düşündüğümüzden daha erken bittiği için başka bir yere daha gidelim dedik. Porto ve Sevilla arasında kaldıktan sonra Sevilla'yı seçtik (din dan don tebrikler YANLIŞ SEÇİM. Çünkü Sevilla mesafe olarak Porto'dan biraz daha uzak ve daha doğuda Sevilla'ya tam güneş battığında ulaştık, Porta'ya gitseydik en azından 1-1,5 saat gün ışığında şehri görebilirdik, kafa hep sonradan çalışıyor, sizde de olur mu?). 


Lizbon-Sevilla arası yaklaşık 500km, yol boyunca hız sınırlarına dikkat ettik, özellikle yerleşim yerlerinden geçerken hız sınırı çok düşüyor. Yol boyunca gidiş ve dönüşte birkaç polis çevirmesi vardı fakat bizi hiç çevirmediler, problemli tipler değiliz demekki.




Fiesta'da en beğendiğim özellikler tasarım ve yol tutuşu oldu. Kendi sınıfını aşan bir yapısı var.








İspanya sınırına yaklaşıyoruz

portekiz-ispanya sınırı

sevilla'ya az kaldı



nihayet Sevilla'dayız. sarı sokak lambaları, aşırı nemli temmuz havası ve sadece karanlıkken gördüğüm için bir dahaki ziyaretime kadar Sevilla'yı sepia tonunda hatırlayacağım (siyah-beyaz filmleri izledikten sonra o dönemde yaşayanların siyah-beyaz bir dünyada yaşadıklarını zannetmek gibi).

Sevilla sokakları




Sevilla'da 5-6 saat geçirdikten sonra geri dönmek zorundaydık çünkü anlık bir karar olarak Sevilla'ya  gelmiştik, arabayı sabah teslim etmemiz gerekiyordu. Geri dönüş yolunda sadece Flamenko çalan o radyo istasyonu bize İspanya'da olduğumuzu fazlasıyla hissettirdi. Karanlık, sakin bir otoban, radyoda flamenko, ispanyolca tabelalar... güzeldi...


sabahın ilk ışıklarında tekrar Lizbon'dayız


ford fiesta deneme sürüşü ford fiesta resimleri fotoğrafları test drive test photos car automobile lisbon sevilla road spain portugal border benfica porto

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder